Ny VD till Rörkraftgruppen

Fr.o.m. 1:a September 2023 tillträder Håkan Wessel som VD för Rörkraftgruppens moderbolag, Ingenjörsfirman Rörkraft AB.

Håkan Wessel har sedan 2016 varit medlem i styrelsen för Ingenjörsfirman Rörkraft och har en god förankring inom teknikkonsulting bl.a. från det egna automationsbolaget Scancontrol, men också från VD positioner i Pöyry och olika roller inom AFRY och andra teknikbolag. Håkan har också en bakgrund inom andra branscher som miljö och hållbarhet från PreZero och nu senast som CEO för Norva24 i Sverige.
Clas Wollberg, tidigare VD och grundare av Ingenjörsfirman Rörkraft, tar posten som styrelseordförande i moderbolaget samt fortsätter som VD för dotterbolaget Rörkraft Syd AB.

”Håkan känner oss väl och har med sin långa och gedigna erfarenhet av ledande positioner inom svensk och internationell konsultverksamhet all den erfarenhet som krävs för att vi tillsammans ska fortsätta bolagets fortsatta expansion. Det ska verkligen bli givande att arbeta med Håkan på en mera daglig basis”, säger Clas Wollberg

”Under de senaste 7 åren har jag haft förmånen att som styrelsemedlem och ordförande följa och delta i Rörkraftgruppens utveckling. Rörkraft har alltid gett mig en skön känsla av välkomnande och gott kamratskap, vilja till utveckling, höga krav på levererad kvalitet med stort kundfokus och omsorg av medarbetare och arbetsmiljö.” säger Håkan Wessel

”Rörkraft befinner sig i en mycket intressant fas av sin utveckling. Kund- och orderstocken är fantastiskt imponerande, och både hos personal och företagsledning finns en stark vilja att utveckla Rörkraft vidare. Det skall bli riktigt roligt att tillsammans med teamet se vart vi kan ta detta vidare,” avslutar Håkan.

Håkan kommer också på konsultbasis agera som rådgivare inom M&A för Norva24 Sverige AB.

Rörkraftgruppen firar i år 25 år som teknikkonsult och består av Ingenjörsfirman Rörkraft AB som moderbolag samt bolagen Rörkraft Syd AB, Rörkraft Öst AB samt Rörkraft Automation Syd AB.
​​​​​​​

Rörkraftgruppen omsätter (2023-04) knappt 80 MSEK och har drygt 60 anställda. Bolaget erbjuder spetskompetens inom anläggning, process, automation, elkonstruktion och tjänster inom byggprojektering.
För frågor kontakta:

Clas Wollberg, tillträdande SO Ingenjörsfirman Rörkraft AB
010 – 251 21 01
clas.wollberg@rorkraft.se

Håkan Wessel, tillträdande VD Ingenjörsfirman Rörkraft AB
0733 - 31 12 10
hakan.wessel@rorkraft.se