Nyheter

Ny VD hos Rörkraft Automation!

2019-06-12
Senast i Oktober i år börjar Bjarne Gräntz som VD för Rörkrafts El & Automationsverksamhet. Bjarne kommer närmast från Sigma Industry South där han de senaste åren har byggt upp en verksamhet inom El & Automation och ansvarat för Sigma Industrys ingenjörer inom dessa områden. Utöver detta så har Bjarne tidigare en framgångsrik bakgrund som teknikkonsult-ansvarig från företagen ÅF och Epsilon samt tidigare olika roller på Tetra Pak i bl.a. Lund och Italien.
 
Uppgiften hos Rörkraft för Bjarne blir att vidareutveckla den befintliga verksamheten inom automation, el samt driva Rörkrafts satsning inom digitalisering.
 
’Vi välkomnar Bjarne till oss för att vidareutveckla El & Automation, och vi ser fram emot att vi
tar ytterligare ett steg inom totalåtaganden inom engineering.’ säger Ingenjörsfirman Rörkrafts
VD och grundare, Clas Wollberg.
 
’Jag ser mycket fram emot min start hos Rörkraft. Rörkraft har en intressant och unik position
​​​​​​​som teknikkonsult företag, en stark företagskultur och en god sammanhållning, imponerande kundunderlag och projekt som lockar mig.’ säger Bjarne. ’Vi har framför oss en spännande utveckling inom elkonstruktion, automation, industriell IoT och närliggande områden inom digitalisering.’ avslutar Bjarne.

Julbord och 20-års jubileum på Hypoteket

2018-12-18
Ännu ett fantastiskt julbord på Hypoteket i Lund för drygt 60 st Rörkraft fans. I år passade vi också på att fira vårt 20-års jubileum; och minsann om inte Jesper också tittade förbi för att gratulera. Häng med oss på kommande 20 år!!!

Rörkraft fortsätter växa inom automation och el

2018-10-15
Senast att ansluta till Rörkrafts satsning inom ingenjörsdisciplinen automation och elkonstruktion är Andreas Olenmark och Ann Lundblad, båda civilingenjörer från LTH.

Både Andreas och Ann har solida bakgrunder från konsultbranschen, och upparbetat erfarenhet från en rad olika branscher och uppdrag.

”Med Anns kunskaper inom uppdragsledning tillsammans med Andreas kompetens inom el-projektering så har vi redan kompetensen att leda, el-konstruera, programmera och driftsätta automationsuppdrag och anläggningar inom Rörkraft” berättar Håkan Wessel, affärsutvecklare.

Trots ökningen av konsulter söker Rörkraft nu ytterligare automation- och elingenjörer p.g.a. kraftig efterfrågan på marknaden, och snart kommer ytterligare annonser ut där vi söker fler medarbetare.

”Ja, vi har lyckats mycket bra med de rekryteringarna vi har gjort utifrån kompetens och personlighet till vår automation och el-satsning, och det känns bra att vi har möjligheten att välkomna fler duktiga ingenjörer till ett väl fungerande, kul och framåt team.” fortsätter Håkan.

Välkommen Menca!

2018-10-04

Fr.o.m. Augusti så förstärker Ingenjörsfirman Rörkraft sin spetskompetens inom trycksatta anordningar ytterligare med Menca Ogneova och hennes starka erfarenhet inom konstruktionskontroll, inspektion, lagkrav och tillhörande standarder. Menca har bl.a. en bakgrund hos TÜV Nord, Dekra och Sandvik, och träder hos Rörkraft in som projektingenjör och uppdragsledare. ”Det känns jättekul att få bli en del av Rörkrafts ingenjörsteam då Rörkraft kan erbjuda mig en mycket intressant vidareutveckling inom projektering och design.” säger Menca. ”Jag ser mycket fram emot att i min teknikkonsultroll hos Rörkraft använda mina kunskaper i projekten, med mycket kundkontakt och att bidra till att skapa säkra och effektiva lösningar för industrin.” avslutar Menca.

Rörkraft är södra Sveriges enskilt största organisation inom rörprojektering, och har de senaste två åren växt med över 40% personellt med samtidig god lönsamhet.

För mer info kontakta
Menca Ogneova [046-182527], menca.ogneova@rorkraft.se
eller
Robert Houltz försäljningschef [046-182502], robert.houltz@rorkraft.se
​​​​​​

Ingenjörsfirman Rörkraft AB utför detaljprojektering av E.ON/
ESS Central Utility Building (CUB)

2018-09-25

Sedan ESS valt E.ON som hållbar energipartner för att förse ESS forskningsanläggning med återvunnen överskottsenergi, kyla, tryckluft och renat vatten, har E.ON i sin tur valt Ingenjörsfirman Rörkraft för avancerad engineering i projektet.

Rörkraft utför i projektet en komplett rörprojektering (inkl. smide, plattformar, samt delar av byggprojektering), process- och kalkyleringsstöd samt upphandlingshjälp.
 
”Det känns fantastiskt roligt att vi fått förtroendet av E.ON att genomföra detta mycket intressanta projekt” säger Clas Wollberg Rörkrafts VD. ”Projektet ligger mitt i prick inom vårt kompetensområde, och vi är sedan en tid i full gång med projekteringen.” fortsätter Clas. ”Det är såklart viktigt för oss att kunna visa för omvärlden att Rörkraft har de intressanta projekten, och att det som ingenjör hos Rörkraft innebär att man har goda möjligheter att utvecklas.” avslutar Clas.

Rörkraft har de senaste två åren växt med över 40% med god lönsamhet, och är den enskilt största organisationen i södra Sverige inom rörprojektering.

Läs mer om projektet här: https://www.eon.se/nyheter/ess-vaeljer-e-on-som-hallbar-energipartner-.html

Rörkraft får högsta betyg, väl godkänt, i arbetsmiljöanalys

 2018-02-01

Företaget Comveritas har i samarbete med Capio genomfört sin årliga arbetsmiljöanalys hos Rörkraft och återkopplar till VD Clas Wollberg att ”Det är inte alla analyser som får ett så högt betyg som ni fick. Var stolt över ert företag och er själv.”
 
Utlåtandet i sin helhet:
 
”Ni har kommit in med ett väl godkänt resultat. 
Företaget har en utmärkt kommunikation med de anställda och vi uppfattar i svaren en tydlig trivsel. I helhet så har era svar gett er en bra indikation på att medarbetarna uppskattar både arbetsmiljön samt en bra arbetsmiljökultur där det finns tydliga riktlinjer vad som företagets policy är. Personal känner sig motiverade på arbetsplatsen och får klara och goda direktiv från ledning. Arbetsmiljöanalysen visa att Ingenjörsfirman Rörkraft AB har en god och bra kunskap inom arbetsmiljö. Med ert höga resultat ska företaget fortsätta arbeta aktivt med arbetsmiljön som ni gör idag. ”
 
”Jag är definitivt stolt över resultatet” säger Clas Wollberg. ”Detta inspirerar oss till att fortsätta det ständiga förbättringsarbetet med att utveckla vår arbetsmiljö ytterligare. Ja vi är stolta, men faktiskt inte nöjda. Vi vill utveckla en av det mest intressanta och bästa arbetsplatserna bland teknikkonsulterna.” avslutar Clas.​​​​​​

Rörkraft växer vidare inom automation

 2018-01-20

Nästa specialist att ansluta till Rörkrafts satsning inom industriell automation är Björn Lineke, 34 år från Lund.
 
Björn kommer närmast från Combine och specialiserar sig på avancerade reglertekniska utmaningar inom mekatronik, PLC och servosystem.
 
”När jag först hörde talas om Rörkraft kände jag lite tveksamhet. Jag kände inte till bolaget så väl och funderade på om det kunde vara rätt för mig.” berättar Björn. ”Men efter att ha fått träffa företrädare för bolaget och känna på företagskulturen så försvann alla mina tvivel. Rörkraft är helt rätt för mig.” berättar Björn.
 
”Vi fastnade snabbt för Björn som är både en kompetent ingenjör med en bra bakgrund och inger ett stabilt och bra intryck som person.” berättar Håkan Wessel, affärsutvecklare för Rörkraft.
 
Som en av de första anställda inom automation hos Rörkraft har Björn en nyckelroll för utvecklingen av automationsverksamheten.  
 
”Ja, jag känner verkligen att jag är med och påverkar, ledningen är lyhörd och det finns gott om utrymme och möjligheter för utveckling” säger Björn. ”I ett mindre/mellanstort teknikkonsultbolag med 30 anställda som Rörkraft är, kan man ju tänka sig att t.ex. personalvillkoren kanske är sämre än ett stort bolag, men det stämmer inte. Tvärtom är min uppfattning. Rörkraft är riktigt proffsiga.” avslutar Björn
 
Välkommen Björn!​​​​​​​

Automation / elingenjörer

2017-02-20

Vi växer och söker ingenjörer till Lund och Karlshamn
Ingenjörsfirman Rörkraft AB är ett starkt konsultföretag inom industriell teknikkonsulting. Vi startade för 18 år sedan och har sedan dess växt och utvecklats med våra kunder, uppdrag, och kompetenta medarbetare. Verksamheten är ingenjörstjänster åt industri, entreprenörer och konsulter. Våra kunder återfinns inom kraft-, värme-, cellulosa, miljö och livsmedel, men varje processindustri och kvalificerad entreprenör är en potentiell kund till oss. Vi erbjuder hög servicenivå med stort kunnande inom projektledning, konstruktion och beräkning. Rörkraft har kontor i Lund och Karlshamn och just nu genomgår vi en expansiv fas och behöver förstärka med kompetent personal på befintliga såväl som nya kontor.

Arbetsuppgifter
Vi söker både automations- och elingenjörer och som ingenjör på Rörkraft kommer du att ha varierade projektuppgifter. Du kommer att arbeta med olika delar såsom systemkonfiguration, programmering, elkonstruktion, test & idrifttagning av maskiner och processutrustning i våra olika uppdrag. Den erfarna ingenjören med tydliga mål, kommer även att axla rollen som en av vår rutinerade uppdragsledare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en ingenjörsexamen eller motsvarande samt några års relevant arbetslivserfarenhet. Du är van att arbeta i projektform, och har erfarenhet av på marknaden vanligt förekommande operatörs- och styrsystem och / eller CAD system. Vi förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en självgående och ansvarstagande person som kan ta egna initiativ och driva ditt arbete framåt. Du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt, samt lätt för att samarbeta med olika människor och knyta varaktiga relationer.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett utvecklande och varierande arbete i ett väletablerat företag. Du kommer att arbeta tillsammans med mycket kompetenta medarbetare i stora som små tekniskt utmanande projekt, och med produkt- och produktionsbredden som våra kunder besitter. Hos oss har du stora möjligheter att påverka din egen utveckling, och vi är måna om att erbjuda bra personalförmåner, rätt lön och god balans i livet.
​​​​​​​
Kontakt/sök tjänsten

Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan snarast möjligt. Du söker tjänsten genom att skicka ditt CV och personliga brev märkt ”Automation / elingenjör”, till robert.houltz@rorkraft.se. Har du ytterligare frågor kring befattningarna så är du välkommen att kontakta Robert på tfn 046-182502.​​​

Rörkraft satsar på automation och elkonstruktion

2017-02-14​​​​​​​

Rörkraft kompletterar nu sitt erbjudande till marknaden att också omfatta automation och elkonstruktion.

Patrik Gertsson, ledande ingenjör inom automation och elkonstruktion, är först inom sitt område att satsa på en karriär hos Rörkraft.
 
”Rörkraft känns både spännande och stabilt som arbetsgivare, man har ett långsiktigt tänk och måna om både sina anställda och kunder – d.v.s. kvalitet är viktigt” säger Patrik. ”Jag har varit hos flera större teknikkonsultföretag tidigare som varit bra, men här känns det som man blir mer sedd och har en mycket större chans att påverka” fortsätter Patrik.
 
”Vi är mycket glada att Patrik har valt oss på Rörkraft” säger Rörkrafts VD Clas Wollberg. ”Med vår erfarenhet att driva företag inom teknikkonsulting och med Patriks specialistkompetens och långa erfarenhet av automation kommer vi att ta plats på marknaden och växa”.
 
Som en av de första anställda inom automation och elkonstruktion hos Rörkraft, har Patrik en nyckelroll för utvecklingen av automationsverksamheten.
 
”Ja, jag känner verkligen att jag är med och påverkar, ledningen är lyhörd och det finns gott om utrymme och möjligheter för utveckling” säger Patrik. ”Sen var jag glatt överraskad över den proffsiga personalpolitiken med schyssta och bra villkor. Bättre än flera av mina tidigare arbetsgivare” avslutar Patrik.
 
Välkommen Patrik!
​​​​​​​