Elkonstruktör till Lund

Elkonstruktör till Lund

Ingenjörsfirman Rörkraft vidareutvecklar nu sin satsning inom elkonstruktion, eldesign och personsäkerhet/maskinsäkerhet. Vi utför uppdrag inom elkonstruktion och automation och våra områden är maskinnära lösningar, produktion och process där vi använder oss av på marknaden förekommande rit-, beräknings- och dokumentationsverktyg. Vårt fokus för våra uppdragsgivare är kostnadseffektiva lösningar utifrån säkerhet, ekonomi, tillförlitlighet och hållbarhet.
 
Rörkraft Automation är en entreprenörsdriven och projektorienterad ingenjörsfirma som jobbar dynamisk, agilt och hållbart. Vi bygger vår framgång på att du som medarbetare har ett stort inflytande över din framtida karriär, vi har en stark teamkänsla där du personligen känner alla dina kollegor. Vi arbetar med avancerade och utmanande projekt med högt teknikinnehåll inom områdena El-konstruktion, Automation, Säkerhet, Industriell IT/IoT och Digitalisering för industri, energi och process. Vi erbjuder våra kunder allt från tjänster på plats till kompletta lösningar.

Vi söker nu både juniora och erfarna elkonstruktörer för uppdrag ute hos våra kunder men behöver även förstärka vår kapacitet för internt konstruerade helhetsprojekt.


Vem är du?
Du har relevant erfarenhet av att jobba inom elkonstruktion, eldesign och/eller person-/maskinsäkerhet för industrin. Du har gärna sysslat med hela kedjan från systemdesign och kravhantering till detaljkonstruktion med beräkningar och dokumentation. Men har du dessutom erfarenhet av att jobba med felsökning, driftsättningar, inköp, installation, tillverkning eller projektledning är det en extra merit. Vi ser gärna att du har vana av arbete i ett eller flera av de förekommande verktyg/system som används inom området, ex. EPLAN Electric P8, ElProCad, EL-VIS, SAP R3, PIV, PDM-Link, iScala, Atlassian Jira, Teams, Microsoft Office m.fl.
Arbetsuppgifter varierar efter uppdrag och erfarenhetsnivå, men kan exempelvis vara:
  • Förstudier, kravhantering och specifikationer för konstruktion, tillverkning och installation.
  • Detaljdesign av elsystem i Eplan, Elprocad eller liknande verktyg (med elscheman inkl. layouter, apparatlistor och inkopplingslistor m.fl.).
  • Teknisk dokumentation (såsom ex. kabeldimensionering, spänningsfall- och kortslutningsberäkningar, kylningsbehov, selektivitet m.fl.).
  • Samordning av tillverkning och installation.
  • Verifikation- och valideringsinstruktioner.
  • Komponentval och inköp relaterat till eldesign.
  • Maskinsäkerhet och personsäkerhet inom industrin.
  • Delta i utveckling av verktyg och metoder för att effektivisera processer.
    ​​​​​​​
Personlighet och kompetens
Som person är du engagerad, strävar efter att leverera ditt yttersta och har hög social kompetens. Du är lyhörd för kundens/projektets behov och kan snabbt anpassa dig till kulturen. Du tycker om att knyta nya kontakter och motiveras av självständigt arbete i team med andra. I grunden har du ett brinnande teknikintresse och goda kunskaper inom ovanstående områden. Du har teknisk utbildning från KYH, Högskola eller Universitet, samt relevant erfarenhet. Goda kunskaper i både svenska och engelska krävs i såväl tal som skrift.

Ansökan och kontakt

Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Bjarne Gräntz på telefon 070-385 21 23.

​​​​​​​Din ansökan mejlar du till bjarne.grantz@rorkraft.se

Vi hanterar ansökningarna löpande

Välkommen med din ansökan!
​​​​​​​//Bjarne

Ingenjörsfirman Rörkraft har lång erfarenhet av rör- och anläggningsprojektering inom processanläggningar. Vi utför rörkonstruktion, hållfasthetsberäkning, byggnadskonstruktion, processanalys samt tjänster inom el och automation. Våra tjänster levererar vi antingen som ett komplett åtagande eller som enskilda tjänster