Automationsingenjör till Lund

Automationsingenjör till Lund och Helsingborg

Ingenjörsfirman Rörkraft vidareutvecklar nu sin satsning inom El, Automation, Industriell IoT samt närliggande kompetensområden.
Vi utför uppdrag inom el- och automation och våra områden är maskinnära lösningar, produktion och process där vi använder oss av på marknaden förekommande programmerings- och ritverktyg. Vårt fokus för våra uppdragsgivare är kostnadseffektiva lösningar utifrån säkerhet, ekonomi och tillförlitlighet. Vi upplever sedan lång tid en hög efterfrågan på våra tjänster och behöver förstärka vårt team med duktiga Automationsingenjörer. 

 
Rörkraft Automation är en entreprenörsdriven och projektorienterad ingenjörsfirma som jobbar dynamisk, agilt och hållbart. Vi bygger vår framgång på att du som medarbetare har ett stort inflytande över din framtida karriär, vi har en stark teamkänsla där du personligen känner alla dina kollegor.

Vi arbetar med avancerade och utmanande projekt med högt teknikinnehåll inom områdena Automation, Industriell IT/IIot och Digitalisering för industri, energi och process. Vi erbjuder våra kunder allt från tjänster på plats till kompletta lösningar.
 
Vi söker nu fler medarbetare både för uppdrag ute hos våra kunder men framförallt behöver vi förstärka vår projektdel.

Vem är du?
Du har några års relevant erfarenhet av att jobba med Automation och /eller Industriell IT/IoT inom industrin, främst i anläggningar och maskiner. Som Automationsingenjör har du även vana av att jobba med felsökning, driftsättningar, robotlösningar, SCADA, databaser, högnivåprogrammering m.m. Du har också vana av arbete i ett eller flera av de förekommande system som används inom området, ex. Siemens TIA/S7, Rockwell, Beckhoff, B&R m.fl.

Exempel på några arbetsuppgifter hos oss:
  • Programmera PLC, HMI, SCADA och databaser för specialmaskiner eller processanläggning
  • Delta i våra kunders automationsprojekt där du tillsamman med kund och andra konsulter bidrar till projektets framdrift.
  • Aktivt bidra med allt från förstudier, utredningar, support, serviceåtaganden till besiktningar.
  • Delta i försäljning med teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
  • Delta i utveckling av verktyg och metoder för att effektivisera våra projekt

Personlighet och kompetens
Som person är du engagerad, strävar efter att leverera ditt yttersta och har hög social kompetens. Du är lyhörd för kundens/projektets behov och kan snabbt anpassa dig till kulturen. Du tycker om att knyta nya kontakter och motiveras av självständigt arbete i team med andra.

​​​​​​​I grunden har du ett brinnande teknikintresse och goda kunskaper inom ovanstående områden. Du har teknisk utbildning från KY, Högskola eller Universitet, samt minst 3 års relevant erfarenhet.

Goda kunskaper i både svenska och engelska krävs i såväl tal som skrift.

Ansökan och kontakt

Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Tobias Nordström 
​​​​​​​på telefon 076-396 65 02.

​​​​​​​Din ansökan mejlar du till tobias.nordstrom@rorkraft.se

Vi hanterar ansökningarna löpande.

Välkommen med din ansökan!
Ingenjörsfirman Rörkraft har lång erfarenhet av rör- och anläggningsprojektering inom processanläggningar. Vi utför rörkonstruktion, hållfasthetsberäkning, byggnadskonstruktion, processanalys samt tjänster inom el och automation. Våra tjänster levererar vi antingen som ett komplett åtagande eller som enskilda tjänster