Nyheter

Rörkraft får högsta betyg, väl godkänt, i arbetsmiljöanalys

 2018-02-01

Företaget Comveritas har i samarbete med Capio genomfört sin årliga arbetsmiljöanalys hos Rörkraft och återkopplar till VD Clas Wollberg att ”Det är inte alla analyser som får ett så högt betyg som ni fick. Var stolt över ert företag och er själv.”
 
Utlåtandet i sin helhet:
 
”Ni har kommit in med ett väl godkänt resultat. 
Företaget har en utmärkt kommunikation med de anställda och vi uppfattar i svaren en tydlig trivsel. I helhet så har era svar gett er en bra indikation på att medarbetarna uppskattar både arbetsmiljön samt en bra arbetsmiljökultur där det finns tydliga riktlinjer vad som företagets policy är. Personal känner sig motiverade på arbetsplatsen och får klara och goda direktiv från ledning. Arbetsmiljöanalysen visa att Ingenjörsfirman Rörkraft AB har en god och bra kunskap inom arbetsmiljö. Med ert höga resultat ska företaget fortsätta arbeta aktivt med arbetsmiljön som ni gör idag. ”
 
”Jag är definitivt stolt över resultatet” säger Clas Wollberg. ”Detta inspirerar oss till att fortsätta det ständiga förbättringsarbetet med att utveckla vår arbetsmiljö ytterligare. Ja vi är stolta, men faktiskt inte nöjda. Vi vill utveckla en av det mest intressanta och bästa arbetsplatserna bland teknikkonsulterna.” avslutar Clas.​​​​​​

Rörkraft växer vidare inom automation

 2018-01-20

Nästa specialist att ansluta till Rörkrafts satsning inom industriell automation är Björn Lineke, 34 år från Lund.
 
Björn kommer närmast från Combine och specialiserar sig på avancerade reglertekniska utmaningar inom mekatronik, PLC och servosystem.
 
”När jag först hörde talas om Rörkraft kände jag lite tveksamhet. Jag kände inte till bolaget så väl och funderade på om det kunde vara rätt för mig.” berättar Björn. ”Men efter att ha fått träffa företrädare för bolaget och känna på företagskulturen så försvann alla mina tvivel. Rörkraft är helt rätt för mig.” berättar Björn.
 
”Vi fastnade snabbt för Björn som är både en kompetent ingenjör med en bra bakgrund och inger ett stabilt och bra intryck som person.” berättar Håkan Wessel, affärsutvecklare för Rörkraft.
 
Som en av de första anställda inom automation hos Rörkraft har Björn en nyckelroll för utvecklingen av automationsverksamheten.  
 
”Ja, jag känner verkligen att jag är med och påverkar, ledningen är lyhörd och det finns gott om utrymme och möjligheter för utveckling” säger Björn. ”I ett mindre/mellanstort teknikkonsultbolag med 30 anställda som Rörkraft är, kan man ju tänka sig att t.ex. personalvillkoren kanske är sämre än ett stort bolag, men det stämmer inte. Tvärtom är min uppfattning. Rörkraft är riktigt proffsiga.” avslutar Björn
 
Välkommen Björn!​​​​​​​

Automation / elingenjörer

2017-02-20

Vi växer och söker ingenjörer till Lund och Karlshamn
Ingenjörsfirman Rörkraft AB är ett starkt konsultföretag inom industriell teknikkonsulting. Vi startade för 18 år sedan och har sedan dess växt och utvecklats med våra kunder, uppdrag, och kompetenta medarbetare. Verksamheten är ingenjörstjänster åt industri, entreprenörer och konsulter. Våra kunder återfinns inom kraft-, värme-, cellulosa, miljö och livsmedel, men varje processindustri och kvalificerad entreprenör är en potentiell kund till oss. Vi erbjuder hög servicenivå med stort kunnande inom projektledning, konstruktion och beräkning. Rörkraft har kontor i Lund och Karlshamn och just nu genomgår vi en expansiv fas och behöver förstärka med kompetent personal på befintliga såväl som nya kontor.

Arbetsuppgifter
Vi söker både automations- och elingenjörer och som ingenjör på Rörkraft kommer du att ha varierade projektuppgifter. Du kommer att arbeta med olika delar såsom systemkonfiguration, programmering, elkonstruktion, test & idrifttagning av maskiner och processutrustning i våra olika uppdrag. Den erfarna ingenjören med tydliga mål, kommer även att axla rollen som en av vår rutinerade uppdragsledare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en ingenjörsexamen eller motsvarande samt några års relevant arbetslivserfarenhet. Du är van att arbeta i projektform, och har erfarenhet av på marknaden vanligt förekommande operatörs- och styrsystem och / eller CAD system. Vi förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en självgående och ansvarstagande person som kan ta egna initiativ och driva ditt arbete framåt. Du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt, samt lätt för att samarbeta med olika människor och knyta varaktiga relationer.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett utvecklande och varierande arbete i ett väletablerat företag. Du kommer att arbeta tillsammans med mycket kompetenta medarbetare i stora som små tekniskt utmanande projekt, och med produkt- och produktionsbredden som våra kunder besitter. Hos oss har du stora möjligheter att påverka din egen utveckling, och vi är måna om att erbjuda bra personalförmåner, rätt lön och god balans i livet.
​​​​​​​
Kontakt/sök tjänsten

Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan snarast möjligt. Du söker tjänsten genom att skicka ditt CV och personliga brev märkt ”Automation / elingenjör”, till robert.houltz@rorkraft.se. Har du ytterligare frågor kring befattningarna så är du välkommen att kontakta Robert på tfn 046-182502.​​​

Rörkraft satsar på automation och elkonstruktion

2017-02-14​​​​​​​

Rörkraft kompletterar nu sitt erbjudande till marknaden att också omfatta automation och elkonstruktion.

Patrik Gertsson, ledande ingenjör inom automation och elkonstruktion, är först inom sitt område att satsa på en karriär hos Rörkraft.
 
”Rörkraft känns både spännande och stabilt som arbetsgivare, man har ett långsiktigt tänk och måna om både sina anställda och kunder – d.v.s. kvalitet är viktigt” säger Patrik. ”Jag har varit hos flera större teknikkonsultföretag tidigare som varit bra, men här känns det som man blir mer sedd och har en mycket större chans att påverka” fortsätter Patrik.
 
”Vi är mycket glada att Patrik har valt oss på Rörkraft” säger Rörkrafts VD Clas Wollberg. ”Med vår erfarenhet att driva företag inom teknikkonsulting och med Patriks specialistkompetens och långa erfarenhet av automation kommer vi att ta plats på marknaden och växa”.
 
Som en av de första anställda inom automation och elkonstruktion hos Rörkraft, har Patrik en nyckelroll för utvecklingen av automationsverksamheten.
 
”Ja, jag känner verkligen att jag är med och påverkar, ledningen är lyhörd och det finns gott om utrymme och möjligheter för utveckling” säger Patrik. ”Sen var jag glatt överraskad över den proffsiga personalpolitiken med schyssta och bra villkor. Bättre än flera av mina tidigare arbetsgivare” avslutar Patrik.
 
Välkommen Patrik!
​​​​​​​